Τι είπαν οι εφημερίδες για το σπήλαιο των Zεστών Nερών

Εφημερίδα «ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ»

Σπηλαιοεξερεύνηση στο Σιδηρόκαστρο Εντοπίστηκαν ποικιλόχρωμοι σταλακτίτες σε μορφή «καταρράκτη»

 

Εφημερίδα «ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΦΩΝΗ»

«ΘΑΥΜΑ» της φύσης στο Σιδηρόκαστρο

 

Εφημερίδα «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Ένα υπέροχο σπήλαιο στα «Ζεστά Νερά» του Σιδηροκάστρου Ερευνήθηκε χθες από σπηλαιολόγους

 

Ένα υπέροχο σπήλαιο έχει δημιουργήσει η μητέρα φύση, στην περιοχή «Ζεστά Νε­ρά» Βρίσκεται σε βάθος 15 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους. Το μήκος του είναι 85 μέτρα περίπου, έχει είσοδο και έξοδο, ενώ το διαπερνά το υπόγειο ποτάμι, στο οποίο, το βάθος του νερού είναι 50 εκατοστά του μέτρου.

 

Το σπήλαιο είχε εντοπισθεί πριν από αρκετές δεκαετίες, από τον Ελευθέριο Ελευθε­ριάδη καθηγητή σήμερα του Παλλατίδειου Γυμνασίου Σιδηροκάστρου. Η έρευνα του Σπηλαίου έγινε μόλις χθες, Τρίτη, από τριμελή ομάδα σπηλαιολόγων, αποτελούμενη από τους Ευρυπίδη Μπαλτάκη, Βασίλη Μακρίδη και Γεώργιο Λαζαρίδη, οι οποίοι ήταν κα­τάλληλα εξοπλισμένοι.

 

Οι τρεις ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από τον πλούσιο και ποικιλόμορφο διάκοσμο του σπηλαίου, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σε πολλές περιπτώσεις οι σταλακτίτες έχουν τη μορφή καταρράκτη, το ύψος των οποίων φθάνει τα δύο μέτρα.

 

Το σπήλαιο, στα «Ζεστά Νερά» Σιδηροκάστρου, έχει τρεις θαλάμους, ένα μεγάλο και δύο μικρούς, ενώ εκείνο που εντυπωσίασε τους τρεις σπηλαιολόγους ήταν η παρουσία χιλιάδων νυχτερίδων

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Παλλατιδείου Γυμνασίου Σιδηροκάστρου, με πρωτοβουλία του καθηγητή Ελευθέριου Ελευθεριάδη, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της το σπήλαιο, στα «Ζεστά Νερά»

 

Η σχετική εργασία των παιδιών, μαζί με πολλές άλλες, εκτέθηκε στις Σέρρες, με απο­τέλεσμα να κερδίσει το πρώτο βραβείο.

 

Είναι βέβαιο ότι, οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν σε σχετικές ενέργειες για να πετύχουν την τουριστική αξιοποίηση του σπηλαίου και να το καταστήσουν επισκέψιμο για το κοι­νό. Για όσους δε γνωρίζουν την περιοχή «Ζεστά Νερά» σημειώνουμε ότι βρίσκεται στην οδό Σιδηροκάστρου – Αχλαδοχωρίου, σε μια καταπράσινη κοιλάδα, στην οποία κυλούν τα νερά του ποταμού Κρουσοβίτη.

 

Αν αξιοποιηθεί το σπήλαιο και σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά της περιοχής, είναι βέβαιο ότι η πρωτεύουσα της Σιντικής θα αποκτήσει ένα σπουδαίο πόλο έλξης του­ριστών

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *