Η εκδήλωση του ετήσιου χορού του Συλλόγου «Μαύρος Βράχος» για το έτος 2012

Εκδηλώσεις Τα νέα μας

Η εκδήλωση του ετήσιου χορού του Συλλόγου «Μαύρος Βράχος» για το έτος 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σπηλαιολογίας «ο Μαύρος Βράχος» στο κέντρο Πανόραμα που βρίσκεται στο λόφο του Σωτήρα

Πριν από το χορό, σε οθόνη οι καλεσμένοι μας απόλαυσαν φωτογραφίες από το σπάνιο σταλακτιτικό διάκοσμο των σπηλαίων μας: Του 1ου Σπηλαίου Ζεστών Νερών, Καταρρακτών, Λατομείου Μαύρου Βράχου και Αγκίστρου. Ακολούθησε ο χορός με πολύ κέφι.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας κ. Μπασδάνης Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Σιντικής κ. Πασχαλίδης Θεόδωρος, ο πρώην Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Σπάσης Αθανάσιος και πολλά μέλη του Συλλόγου και φίλοι αυτών.

Πριν από την έναρξη του χορού ο πρόεδρος του Συλλόγου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Ευχήθηκε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Συνεχίζοντας ανέφερε. Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι το έτος 2012 που ανέτειλε και διανύομε θα κυλίσει ήρεμα και γρήγορα η Ελλάδα μας θα βρει το ρυθμό της ανάπτυξης που έχει ανάγκη. Έτσι θα επανέλθει το χαμόγελο σ’ όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους μας.

Έχοντας υπόψη ότι η βαριά βιομηχανία για ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας και να προβάλουμε το σπηλαιολογικό και τον αρχαιολογικό μας πλούτο.

Σήμερα στο λόφο αυτό του Σωτήρα που διασκεδάζουμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας αναφέρουμε ότι λίγα μέτρα παρακάτω, στο φράχτη της αυλής του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου, που διαμόρφωνε ο εκσκαφέας της στρατιωτικής ΜΟΜΑ, εμφανίστηκε ενεπίγραφη μαρμάρινη πλάκα. Αυτή αναφέρει το όνομα του άρχοντα που δώρισε στην πόλη του το 156 μ .χ. αρχαίο ναό. Εμείς οι σπηλαιολόγοι σας ανακοινώνουμε σήμερα ότι εντοπίσαμε ναό (κατά την άποψη αρχαιολόγων) στα πλησιέστερα βράχια του Σωτήρα που προσεγγίζουν την αυλή του σχολείου. Ακριβώς πίσω από το πατρικό σπίτι του κ .Πάσχου Γεώργιου. (Βιβλίο: Φως στα Μυστικά του Μαύρου Βράχου) Σελίδα 155)

Back To Top