Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Μαύρος Βράχος» για το έτος 2012

Εκδηλώσεις Τα νέα μας

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Μαύρος Βράχος» για το έτος 2012

Μπροστά στην πανέμορφη Βόρεια πρόσοψη του σπηλαίου “Ζεστών Νερών’’ βλέποντας και τον καταρράκτη να ρίχνει τα νερά του από ψηλά, με τις ευλογίες του Αιδεσιμότατου πατρός Δημητρίου Αποστολίδη, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου σπηλαιολογίας ‘‘ο Μαύρος Βράχος’’ για το έτος 2012

Στην εκδήλωσή μας αυτή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου κ. Ανδρεάδης Θωμάς, ο πρώην Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Σπάσης Αθανάσιος τον οποίο ο Σύλλογος ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην αξιοποίηση της πρόσβασης της βόρειας πλευράς του σπηλαίου, με την κατασκευή του μονοπατιού και της διαμόρφωσης του Καταρράκτη.

Ο κ. Ανδρεάδης Θωμάς που πήρε το λόγο, τόνισε ότι στις υποχρεώσεις του Δήμου Σιντικής είναι η αξιοποίηση της πρόσβασης της νότιας πλευράς του σπηλαίου Ζεστών Νερών, όπου περήφανα ρίχνει τα νερά του ο δεύτερος Καταρράκτης. Εκτιμούμε το ενδιαφέρον του και πιστεύουμε με την καλή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Καρύδα Απόστολο ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί.

Απαίτηση των συμπολιτών μας σήμερα είναι να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς που περιζώνει το σπήλαιο από αυτή την πλευρά. Ως πότε το σύρμα με λουκέτο από τη μια πλευρά και οι στάβλοι από την άλλη θα κλείνουν τους διαδρόμους που μας κατέβαζαν στο σπήλαιο τα παλαιότερα χρόνια;

Ένα σπήλαιο που έχει όλα τα προσόντα να κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και ιδιαίτερα πρώτο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και δεύτερο στον κόσμο στην κατηγορία των πρωτογενών σπηλαίων (σπήλαιο και πέτρωμα έχουν την ίδια ηλικία). Η πολιτεία έχει υποχρέωση να αναγνωρίσει την αξία του.

Back To Top