Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Μαύρος Βράχος» για το έτος 2014

Εκδηλώσεις Τα νέα μας

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου «Μαύρος Βράχος» για το έτος 2014

Την Κυριακή 9-2-2014 μέσα σ’ ένα θαυμάσιο χειμωνιάτικο τοπίο στην πρόσοψη του σπηλαίου Ζεστών Νερών με θέα τον επιβλητικό καταρράκτη που άχνιζαν τα νερά του, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος»

Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση των μελών και φίλων του συλλόγου που έμπρακτα εκφράζουν την αγάπη τους προς τον σύλλογό και στηρίζουν το έργο που επιφορτίσθηκε να διεκπεραιώσει.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος που τον συνόδευε ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου π. Δημήτριος και ο διάκονος π. Προκόπιος.

Παρόντες στην εκδήλωση που μας τίμησαν με την παρουσία τους ήταν, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου αντιδήμαρχος κ. Μπακαρτσάς Δημήτριος , ο αντιδήμαρχος κ. Ιντζές Νικόλαος, ο τ. Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Σπάσης Αθανάσιος με τη σύζυγό του κ. Ηρώ, ο τ. αντιδήμαρχος κ Μπακούρας Οδυσσέας.με τη σύζυγό του.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία στην εκδήλωση όλων των υποψηφίων δημάρχων που μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά. Ήταν ο κ. Δεμερτσής Νικόλαος., ο κ. Δουμουχτσίδης Φώτης, ο κ. Δροβαζίκας Νικόλαος με τη σύζυγό του κ. Δέσποινα και ο κ. Κοσμίδης Σάββας. Αυτή η παρουσία τους ήταν προς τιμήν τους. Ο σύλλογος μας τη θεωρεί ως ένα καλό σημάδι για να επιτευχθούν οι δύο σοβαρότατοι στόχοι μας. που αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο στην ομιλία του, αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας.. Ο πρώτος, στόχος αποβλέπει στην ανακάλυψη του μεγάλου σπηλαίου πίσω από το Μαύρο Βράχο. Τα πλεονεκτήματα που θα έχουμε από την ανακάλυψη θα είναι πολλά. Εμφάνιση σπηλαίου μεγάλης διαδρομής (τύπου Μααρά Δράμας) δίπλα στο Σιδηρόκαστρο. Τα νερά της πηγής στη βάση του Μαύρου Βράχου μιλάνε γι’ αυτό, καθώς και το σπήλαιο του λατομείου του Μαύρου Βράχου που βυθίζεται σε νερό. Στην περίπτωσή μας έχουμε και το παράδειγμα των νερών του Αγκίτη που μίλησαν στον Γάλλο Πρόξενο με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί το σπήλαιο Μααρά Δράμας.

Ένα μεγάλο βύθισμα ανατολικά και πίσω από το Μαύρο Βράχο (εγκατακριμνισιγενής δολίνη) μπορεί και αυτό να μιλήσει και να μας πει ότι μέσα σ’ αυτό θάφτηκε αρχαία πόλη

Όταν ο πρώτος στόχος μας επιτευχθεί, θα τερματίσουμε πολύ γρήγορα και στο δεύτερο στόχο. Είναι η δημιουργία από την UNESCO γεωπάρκου που θα αγκαλιάσει την περιοχή της κοιλάδας Κρουσοβίτη έως το Καρυδοχώρι. . Μια περιοχή χαρισματική σε φυσικό κάλλος και γεμάτη από σπηλαιολογικό και αρχαιολογικό πλούτο

Στο γεωπάρκο αυτό μπορεί να συνδεθεί η λίμνη Κερκίνη και το βουνό Μπέλες.

Ελευθεριάδης Ελευθέριος

Back To Top