Ο Μαύρος Βράχος συμμετέχει στο Διεθνούς Έτους της κρυσταλλογραφίας

Το έτος 2014 έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνές Έτος Κρυσταλλογραφίας (www.iycr.org). 

 

Ένας από τους κύριους στόχους του Διεθνούς Έτους της Κρυσταλλογραφίας, είναι να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό η σημασία της κρυσταλλογραφίας στην σύγχρονη έρευνα και ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο δίκτυο σχολείων που συμμετέχουν σε πειράματα και διαγωνισμούς δημιουργίας κρυστάλλων.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «Ο Μαύρος Βράχος» σε συνεργασία με το τμήμα UNESCO Σερρών συμμετείχε στο Έτος Κρυσταλλογραφίας.

 

Η Ιουλία Ελευθεριάδου – Αρχιτέκτων Msc, που είναι μέλος του συλλόγου Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «Ο Μαύρος Βράχος» ξεκίνησε μια ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία. Η εκστρατεία περιλάμβανε δύο φάσεις.

 

Στην πρώτη φάση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “IYCr2014” που είναι αφιερωμένο στην επιστήμη της Κρυσταλλογραφίας και εξιστορεί την εφαρμογή της στην καθημερινότητά μας. Επίσης, συσχετίστηκε η Κρυσταλλογραφία με τη Σπηλαιολογία, με τη βοήθεια εποπτικού υλικού και οι μαθητές μελέτησαν κρυσταλλικά πετρώματα από σπηλαιολογικούς χώρους.

 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, η Ιουλία Ελευθεριάδου – Αρχιτέκτων Msc και η Αφροδίτη Κυριαζή – Αρχιτέκτων και Ζωγράφος ενθάρρυναν τα παιδιά να παράγουν μορφές τέχνης στη ζωγραφική και στη γλυπτική με πηλό που να είναι εμπνευσμένες από τη Σπηλαιολογία και την Κρυσταλλογραφία. Οι δημιουργίες των παιδιών πρόκειται να εκτεθούν στην πόλη του Σιδηροκάστρου κατά τη διάρκεια της 17ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης 5-8 Σεπτεμβριου 2014.

Με την αιγίδα της 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *