Πρόταση του Συλλόγου Σπηλαιολογίας Σιντικής προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο Σιντικής καλοκαίρι 2008

mavros_vrachos_protasi_pros_perifereiarxi_kai_dimarxoΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος» εισηγήθηκε στη σύσκεψη των εκπροσώπων των Βαλκανικών Σπηλαιολογικών Ομοσπονδιών την πρόταση δημιουργίας Βαλκανικού σπηλαιολογικού κέντρου στο Σιδηρόκαστρο, στο χώρο των παλαιών μαθητικών κατασκηνώσεων. Σ’ έναν χώρο που προσεγγίζει από ΒΔ το Μαύρο Βράχο.

Η πρόταση έγινε δεκτή, με απόφαση που πήραμε στη 2η Βαλκανική Συνάντηση που έγινε στα Κακκινόγεια της Δράμας.

Αργότερα, ζητήσαμε την έγκριση της πρότασής μας και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο ομόφωνα και μετά χαράς δέχτηκε και αποφάσισε την πλήρη στήριξή μας. Η έγκριση κατοχυρώθηκε και γράφτηκε στα πρακτικά της Σ.Ο.Ε., κατά την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ όπως αναφέρεται και στο έγγραφο που μας απέστειλαν. με αρ.πρωτ. 76, στις 1-12-2008.

Το θέμα μας γνωστοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου και στον Δασάρχη Σιδηροκάστρου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η περιφραγμένη έκταση των πέτρινων κτιρίων 23 στρεμμάτων ανήκει στο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου, ενώ τα κτίρια χτίσθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς άδεια.

Επιδιώξαμε να ενημερώσουμε για την υπάρχουσα κατάσταση τον υπεύθυνο των κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας κ. Πλούσο, που τελευταία, λόγω αλλαγής καθηκόντων, έγινε ιδιαίτερος της Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου. Το γεγονός αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Με τον κ. Πλούσο κατά τη συζήτησή μας, που επεκτάθηκε σε περισσότερες δραστηριότητες που μπορεί να εξυπηρετήσει ο χώρος αυτός εκτός από Βαλκανικό Σπηλαιολογικό Κέντρο, αναφέραμε ακόμη ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως Περιβαλλοντικό, Επιστημονικό Ερευνών, αλλά και Εκπαιδευτικό με την ιδιότητα και του χώρου κατασκηνώσεων μαθητών.

Ο κ. Πλούσος επαίνεσε το έργο που μπορούμε να προσφέρουμε στην περιοχή μας. Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να είναι αρωγός. Εναπομένει οι αρμόδιοι φορείς (Περιφέρεια, Δήμος κ.λ.π.) να δραστηριοποιηθούν ενεργά και σύντομα
Με μεγάλη εκτίμηση

ΕλευθεριάδηςΕλευθέριος
ΠρόεδροςΣπηλαιολογίαςΣιντικής
«ο Μαύρος Βράχος»