Παλαιοντολογικές ανάσκαφτες 2013

Ο σύλλογος Σπηλαιολογίας Σιντικής ο Μαύρος Βράχος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι θα συμπαρασταθεί στο σπουδαιότατο έργο της  παλαιοντολογικής ανασκαφής, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Θερμοπηγής, από φοιτητές των Πανεπιστημίων  Βιέννης και Α.Π.Θ.

 

Έχει προγραμματιστεί στις 26 Αυγούστου να βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο η αυστριακή καθηγήτρια Παλαιοντολογίας με 10 φοιτητές της, καθώς και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Τσουκαλά Ευαγγελία με 4 έλληνες φοιτητές  στις 23 Αυγούστου για να εργαστούν στη Θερμοπηγή έως την 1 Σεπτεμβρίου.

 

Η κ. Τσουκαλά ίδρυσε και το Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά των Γρεβενών όπου εκτίθεται χαυλιόδοντας ελέφαντα 5 μέτρων για τον οποίο παγκόσμια τιμήθηκε με το βραβείο Γκίνες. Αξίζει λοιπόν τη συμπαράσταση και τη φιλοξενία μας στην οποία συνέβαλε ο Σύλλογος για να ολοκληρωθεί το έργο στη Θερμοπηγή.  Στο σχολείο του χωριού που λειτουργεί προσωρινά ως Μουσείο, τοποθετήθηκαν διάφορα σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα 5 έως 7 εκατομμυρίων χρόνων. Το σπανιότερο παγκόσμια που κοσμεί τον τόπο μας είναι το αγκοιλοθήριο.

 

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί το Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. κ. Μακάριο για τη φιλοξενία που θα προσφέρει σε 16 παλαιοντολόγους αυστριακούς και έλληνες στο  πρώην οικοτροφείο θηλέων, που βρίσκεται στην Αγία Ζώνη.

 

Ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στην περιοχή Ζεστών Νερών και Μαύρου Βράχου την Παρασκευή 30 Αυγούστου και στη συνέχεια διάβαση του σπηλαίου Ζεστών Νερών.

 

Θα είναι τιμή και χαρά για το Σύλλογό μας η συμμετοχή όσων επιθυμούν να μας ακολουθήσουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *