Το φωτεινό παράδειγμα ευεργέτη της σπηλαιολογίας και του Ε.Σ.Υ. Σιδηροκάστρου

Η θλιβερή είδηση μας ανακοινώθηκε την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015. Η κηδεία του θα γινόταν το απόγευμα αυτής της ημέρας στις 7.00 μ.μ. βυθίζοντας το Σύλλογο Σπηλαιολογίας «ο μαύρος Βράχος» σε βαθύ πένθος. Ήταν ο μοναδικός οικονομικός αρωγός του Συλλόγου μας στην ανακάλυψη του σπηλαίου Λατομείου Μαύρου Βράχου, προσφέροντας το μοναδικό υπογενές σπήλαιο στην Ελλάδα διαδρομής 100 μέτρων. Μας χρηματοδότησε με το ποσόν των 20.000 Ε που μας στήριξαν στις εξερευνήσεις μας και πανελλαδικά έγινε γνωστή η σπηλαιολογική μας δράση. Στην τελευταία συνάντησή μας στο σπίτι του Μανουσογιαννάκη 7 Θες/νίκη πριν ένα μήνα μου ανέφερε: Μετάνιωσα πολύ που δεν βοήθησα με περισσότερα χρήματα, ενώ τώρα έμεινα με τη σύνταξή μου πληρώνοντας και το ενοίκιο του σπιτιού μου.
Στο SITE του Συλλόγου μας mavrosvrachos.gr για τον ευεργέτη μας, που το εκτίμησε πολύ όταν ενημερώθηκε με αλληλογραφία και με τον τύπο, από το 2010 αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής ο Μαύρος Βράχος δεν μπορεί να βρει λόγια για να εκφράσει τις άπειρες ευχαριστίες στο μεγάλο ευεργέτη του κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο κάτοικο Θεσσαλονίκης. Είναι αυτός που βρέθηκε ως ο από μηχανής θεός και στήριξε οικονομικά την κατάλληλη στιγμή το Σύλλογο, δίδοντας του φτερά να πετάξει στην πληγωμένη πλευρά του Μαύρου Βράχου, στο ανενεργό Λατομείο, όπου μπόρεσε να ανακαλύψει το σπάνιο σπήλαιο για την Ελλάδα της κατηγορίας των υπογενών (δημιούργημα σταλακτιτών από ανοδική πορεία νερού). Ένα σπήλαιο που γεωλογικά αποδεικνύει την ύπαρξη άλλου υπέροχου σπηλαίου, που το διαρρέει υπόγειο ποτάμι.. Στις επιδιώξεις μας ανήκει η ανακάλυψή του.

mavros_vrachos_foteino_paradeigma_1Ο Σύλλογός μας σαν ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης ανάρτησε ταμπέλα στην περίφραξη του σπηλαίου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει:

«Οι σπηλαιολογικές εργασίες της ανάδειξης του σπηλαίου αυτού χρηματοδοτήθηκαν από τον κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο κάτοικο Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος σύμφωνα με το καταστατικό του απένειμε τον τίτλο του μεγάλου ευεργέτη και επίτιμου μέλους του Συλλόγου»

Μεγαλύτερη προσφορά του ήταν και η διάθεση 50.000 Ε για την αγορά ασθενοφόρου στο Ε.Σ.Υ. Σιδηροκάστρου. Ακόμη προσέφερε και μηχάνημα αιμοκάθαρσης, που λόγω έλλειψης υποδομής στο Σιδηρόκαστρο, τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών.
Για τις ευεργεσίες αυτές στην περιοχή μας του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ενώ μόνον τρία χρόνια υπηρέτησε στην Αγροτική Τράπεζα Σιδηροκάστρου (Βαρόσι), αυτά έγιναν αιτία να το αγαπήσει περισσότερο και από τη γενέτειρα του. Είναι άξιος προς μίμηση και ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που υποφέρουν οικονομικά πολλοί Έλληνες και κυρίως οι νέοι μας.
Ελευθεριάδης Ελευθέριος

mavros_vrachos_foteino_paradeigma_2